Lund Karateklubb ble stiftet i 1989 av Shihan Kåre Haugland, og har siden da vært et sted hvor folk kan samles for å utfordre og forbedre seg selv. I 2004 ble lederstillingen gitt videre til Sensei Ingmar Omdal, som har hatt ansvaret for klubben siden. Vi holder til og trener i gymsalen på Lund Ungdomsskole på Moi, og er i dag en blid og god gjeng på 35 medlemmer som praktiserer Kyokushinkai Karate.

Samholdet i klubben er veldig bra, hvor vi hjelper, trener og kondisjonerer hverandre videre til neste nivå. Vårt fokus som en klubb er å hjelpe folk med å bygge disiplin, karakter og både fysisk og mental styrke, slik at man kan møte livets mange motganger med mer selvtillit. Elever lærer teknikker og theorien bak teknikkene, som vi deretter setter på prøve i praksis. Her er det mye å lære om ting som fungerer veldig effektivt i de fleste farlige situasjoner.

Men det er ikke bare selvforsvar, styrkeøvelser og teknikker vi holder på med. Noen av hovedmålene for hver trening er at utøveren skal få opp pulsen, svette og slite litt for at utøveren skal spire og blomstre som person. Det kan lett oppnås på mange måter, som for eksempel kanonball, basketball, hjørnefotball, stiv-heks og mange andre morsomme aktiviteter som kan blandes inn i treningen for å skape mer variasjon og gøy. Vi har selvsagt vår egen «karate-vri» på disse lekene med høy intensitet for å få bedre utbytte.

Stevner og konkurranser er også noe vi tar initativ på rundt i Rogaland og Vest-Agder som for eksempel Listakarusellen og Bryne Open hvor det konkureres i både kamp og kata. Klubben har også deltatt på NM flere ganger og konkurert på et nasjonalt nivå, som ledelsen i klubben er veldig stolt av!

Hver sommer har vi på Moi den store gleden av å få besøk av NKKO, som har bestemt seg for å holde Kyokushin sommerleir på Lundheim Folkehøyskole, hvor folk kommer fra hele regionen og enda lengre for å trene sammen. Dette er noe vi gjerne oppfordrer våre medlemmer til å ta del i, men det er ikke som våre faste treninger, og havner i sommerferien, så deltakelse er helt valgfritt. Det regnes med å være mellom 180-200 deltakere hvert år, og da får vi besøk av senseier og shihaner fra Norge og Spania som for det meste er ansvarlige for å trene hele gjengen. Det er en stor sosial samling som utøvere kan være med på om de ønsker, hvor man kan trene, lære nye triks, få gode erfaringer og skape nye venner. Hver vinter holdes det også en vinterleir på Etne i Hordaland for de som er interesserte. Alle karateutøvere er velkomne til å være med.

INTERESSERT?

Oppstartspakke: Kr 1500,-

Beskyttelsesutstyr er påbudt for alle utøvere på grunn av sikkerhet. Her får du en bag med alt det nødvendige utstyret du trenger for oppstart av karatetrening.

Medlemskap

9-12 år: 750,-/ år
13 år og opp:
1000,-/ år

Er du interessert i Karate og kunne tenke deg å bli med i klubben? Ta kontakt med Sensei Ingmar Omdal. Vi har en aldersgrense på 9 år og vi tilbyr 2 gratis treningsøkter for de som er interesserte i å prøve seg for å se om det er noe en kunne tenke seg å begynne med.

KONTAKT